Eredetiségvizsgálat

Portrait of Smiling Mechanic

A TRIXON-B Kft-nél vásárolt gépjárművek, közvetített hitelek, valamint máshol vásárolt gépjárművek esetén is telepünkön belül vállaljuk a gépjárműve eredetiség vizsgáztatását és annak ügyintézését. Nálunk személyesen győződhet meg a megvásárolt gépjármű legális eredetéről. A szakértő kollégánk segítségével nyerhetnek betekintést a gépjármű előéletébe és aktuális állapotába is. Az eredetiség vizsgálatot minden esetben telephelyünkön végezzük, a nálunk vásárolt gépkocsik legális eredetére visszavásárlási garanciát vállalunk!

 

Természtesen – a biztosítás megkötése után – meghatalmazással vállaljuk az adott gépjármű (akár máshol vásárolt) okmányirodai ügyintézését is, akár még az adás-vétel napján! Az új, névre szóló forgalmi engedélyét nálunk veheti át, bosszantó és hosszú várakozási idő nélkül, problémamentesen.

 

Tudnivalók a gépjármű eredetiségvizsgálatról

Tudnivalók a gépjármű eredetiségvizsgálatrólGépjárművet vásárolt használtan, esetleg a saját autóját szeretné eladni? Ebben az esetben ne feledkezzen meg arról, hogy mielőtt aláírja a papírokat, szükség van érvényes gépjármű eredetiségvizsgálatra is!

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy miért szükséges az ellenőrzés, pedig ahogyan a nevében is benne van, ezzel az eljárással tulajdonképpen a bűncselekmények kiszűrését célozzák meg a hatóságok.  Azt jó tudni, hogy a legfrissebb módosítások szerint a közeli hozzátartozók közötti gépjármű adás-vétel esetén már nincsen szükség eredetiségvizsgálatra.

A gépjármű eredetiségvizsgálat első lépéseként azt kell ellenőrizni, hogy az okmányok rendben vannak-e. Az okmányokban szereplő adatokat a központi rendszer összehasonlítja azon járművekével, amik körözés alatt állnak. Felmérik a jármű állapotát, történt-e eltérés, átalakítás a gyári állapotokhoz képest, ellenőrzik az egyedi azonosító számokat is, nem manipuláltak-e.

Egy ilyen vizsgálat ideje kb. 60 perc, az elkészült dokumentumot pedig 60 napig lehet felhasználni.

Keressen minket bizalommal, és mi elvégezzük a teljes körű gépjármű eredetiségvizsgálatot!

 

Miért kötelező az eredetiségvizsgálat?

Miért kötelező az eredetiségvizsgálat?Az eredetiségvizsgálat célja, hogy az autókkal kapcsolatos bűncselekmények, csalások és lopások kiszűrhetőek legyenek. Az eredetiségvizsgálat során az illetékes hatóság megvizsgálja az autó papírjait és összehasonlítja az azonosító számokat az autó jelöléseivel, illetve azt is vizsgálja, hogy történt-e manipuláció az autó jelölésein.

Sokan nem tartják fontosnak az eredetiségvizsgálatot, de 1998 óta kötelező elvégezni minden külföldről behozott autón, használt gépkocsi vásárlásakor, alvázszám változását eredményező műszaki beavatkozáskor, illetve a forgalomból kivont járművek újbóli forgalomba helyezésekor is. Az eredetiségvizsgálatot ma már csak hivatalos eredetiségvizsgáló cégek telephelyén lehet elvégezni. Az eredetiségvizsgálatra érdemes minél előbb bejelentkezni, mert az adásvételi szerződés aláírásától számítva 15 naptári nap áll rendelkezésre az okmányirodai ügyintézéshez!

Ha Ön is szeretné eladni autóját, jelentkezzen be hozzánk hivatalos eredetiségvizsgálatra!

 

Tudjon meg többet a 2023-as gépjármű eredetiségvizsgálatról!

Tudjon meg többet a 2018-as gépjármű eredetiségvizsgálatról!

A gépjármű eredetiségvizsgálat menete és díjai évről évre változnak, tehát a 2023. év sem lehet kivétel ez alól. Ahhoz, hogy az autó tulajdonosát ne érjék meglepetések, fontos, hogy tájékozódjon a szolgáltatás menetéről.

Az első és a legfontosabb a 2023. évi gépjármű eredetiségvizsgálat kapcsán, amit szükséges tisztázni, az a költsége. A vizsgálat díja jelenleg 15.500 Ft és 20.000 Ft között mozog attól függően, hogy a szóban forgó gépjármű milyen paraméterekkel rendelkezik.

 

ÁRAINK:

Személygépkocsik:

Kis kategória (1400 ccm-ig és tisztán elektromos megh.)  17.000 Ft
Középkategória (1401-2000 ccm-ig)             18.500 Ft
Felső kategória (2001 ccm felett)                  20.000 Ft

 

Motorkerékpárok:

500 ccm-ig          15.500 Ft
500 ccm felett    17.000 Ft

 

Kis teherképkocsik 3,5 t össztömegig     20.000 Ft

 

A gépjármű eredetiségvizsgálat két lépcsőből áll. Először átnézik a járművet, és ellenőrzik az adatokat, amiket aztán továbbítanak a hatóságok felé, ők pedig jóváhagyják az eredményt. Ez abból a szempontból jelent előnyt, hogy így az eredetvizsgáló szakembert nem lehet befolyásolni, vagyis a járműtulajdonos nem eshet szubjektív elbírálás alá.

A legfontosabb tudnivaló idén is az a gépjármű eredetiségvizsgálattal kapcsolatban, hogy ha az autó, vagy más jármű adásvételére sor kerül, akkor érdemes ezt úgy intézni, hogy az adásvételi szerződés aláírása a sikeres eredetiségvizsga után történjen meg, mivel ezzel rengeteg kellemetlen szituációt lehet elkerülni.

Ha kérdései lennének a 2023. évi gépjármű eredetiségvizsgálattal kapcsolatban, vagy igénybe venné a szolgáltatást, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Az eredetiség vizsgálathoz szükséges dokumentumok:

  • adás-vételi szerződés
  • forgalmi engedély
  • személyi igazolvány

 

Előzetes bejelentkezés:

Hétfő-Péntek: 08.00 – 17.00 h

Telefonon: +36 (30) 846-79-19

 

Azonnali elérhetőség
Tel:
+36 (48) 525-176
Email:
trixonautohaz@gmail.com