Az autóvásárlás menete

 

ÉRDEKLŐDÉS

Amennyiben interneten szemelte ki valamelyik járművünket, a műszaki paraméterek áttekintése után kérjük tekintse meg a HD felbontású képeket, mert ezek nagy segítséget nyújtanak a gépkocsi külső és belső állapotának szemrevételezésében! A feltöltött képeink mindig valódiak, semmiféle képszerkesztő programmal nem manipuláltak. Mindig törekszünk olyan képeket készíteni, hogy a lehetséges ügyfelek minél jobban felmérhessék a gépkocsik állapotát. Ezek után amennyiben érdekli a gépjármű -személyes megtekintés előtt- érdemes kollégánkkal egy időpontot egyeztetni telefonon, ahol esetleg további információkat is kaphat az autóról.

 

ELŐZETES HITELBÍRÁLAT

Amennyiben esetleg Ön hitelezné a gépkocsit, de a lakhelye messze esik kereskedésünktől, ebben az esetben van lehetőség egy előzetes hitelbírálat készítésére is. Ekkor kollégáink a bank felé egy előzetes hitelbírálati kérelmet nyújtanak be az Ön adataival. (ehhez szükséges dokumentumok listájáról a hitel fül alatt tájékozódhat, kérnénk ezeket e-mailben részünkre megküldeni) Ezt elbírálva a bank megküldi részünkre, hogy az ügyfél hitelképes e. Így akár egyszeri utazással, kényelmesen minimális (3-4 órás) várakozási idővel névre írva veheti át gépjárművét kereskedésünkben. Természetesen az előzetes bírálat semmilyen kötelezettséggel nem jár, ha megtekintés után mégsem tetszik a gépkocsi az ügyfél elállhat a vételtől, vagy akár a megigényelt hitelt egy másik nálunk található gépjárműre is áthelyezheti. Természetesen személyes megtekintés után is elindítható a hitelkérelem, ennek bírálati ideje kb. 1 munkanap.

 

AUTÓBESZÁMÍTÁS

Amennyiben beszámítandó autóval is rendelkezik érdemes egy e-mailben arról képeket ill. leírást küldeni részünkre, hogy egy minél pontosabb árat ajánlhassunk meg Önnek! A legpontosabb ajánlathoz oldalunkon lehetőség van beszámítási adatlap kitöltésére is, amelyet ide kattintva tölthet ki. Természetesen csak személyes megtekintés és átvizsgálás után lehetséges a pontos vételár/beszámítási ár meghatározása. Amennyiben beszámítjuk gépkocsiját arról kereskedésünk adás-vételi szerződést készít, nem kell Önnek viselnie az eladásig felmerülő további terheket! Amennyiben hitellel terhelt gépkocsival rendelkezik az autó eladása előtt a félreértések elkerülése érdekében minden esetben kérjen tájékoztatást bankjától, hogy mi az aktuális lezárási összeg! Amennyiben erről írásos tájékoztatást is kapott kérjük a vásárláskor azt hozza magával! Amennyiben tehermentes beszámítandó autóval rendelkezik, de előzőleg az hitellel terhelt volt, minden esetben hozza magával a banktól kapott eladáshoz szükséges (opció törlő) dokumentumot és a törzskönyvet is!

 

SZEMÉLYES MEGTEKINTÉS

Telephelyünkre érkezve (Sajószentpéter felöl érkezve a főútvonalon Edelényen belül bal oldalon az első épület) kollégáink készséggel állnak minden érdeklődő rendelkezésére. A gépjárműveket akár egyedül akár kollégánk segítségével áttekinthetik, szerelőműhelyünkben berendezéseinket igénybe véve átvizsgálhatják, próbakörön tesztelhetik. Egyes esetekben lehetőség van akár egy független (márka)szervizben átvizsgáltatni a járművet, de tanulmányozhatják a szerelő-kollégáink által készített részletes állapotlapot is!

 

FOGLALÓ

Amennyiben az ügyfél az autót megfelelőnek találta, viszont a teljes összeget csak később szeretné/tudja kifizetni, esetleg hitelezni szeretné a járművet, ezekben az esetekben lehetősége van foglaló letételére is. Ennek összege általában a gépkocsi árától és a teljes összeg kifizetésének időpontjától függ. (ez általában egy-két hétre kb. a vételár 10%-át jelenti) Ez a megoldás biztosítékot jelent arra, hogy a gépkocsit ne vehesse meg más a foglaló időtartama alatt.

 

ADÁS-VÉTEL, ÁTÍRÁS

A gépjármű teljes vételárának kifizetése/hitelkérelem elfogadása és az adás-vétel megkötése után kolléganőnk megköti Önnek a gépjármű kötelező felelősségbiztosítását (bármely Ön által választott biztosítótársasághoz) illetve esetleges casco biztosítását is, eközben akár már az eredetiség vizsgálatát is elkészítjük, amely igazolja Önnek a gépjármű legális és tiszta eredetét. Ezek után az okmányirodai átírását is elindítjuk, amelyet megvárva (kb. 3-4 óra) a tulajdonos autóját névre írva veheti át! Egyes esetekben (pl. készpénzes fizetésnél) az ügyfeleknek lehetőségük van az autó azonnali átvételére és elvitelére, ha a tulajdonos a fent említett adminisztrációs ügyeket saját maga szeretné intézni.

 

Azonnali elérhetőség
Tel:
+36 (48) 525-176
Email:
trixonautohaz@gmail.com